DARILO ob vsakem nakupu   |   Koda MAREC15 za 15% popust na celoten nakup

TELESNA VADBA: NE POZABI NA MIŠICE OBRAZA

Ogledov
TELESNA VADBA: NE POZABI NA MIŠICE OBRAZA

Telovadba ima številne pomembne koristi za zdravje in dobro počutje. Tukaj je nekaj ključnih pomenov telesne vadbe:

  1. Fizična kondicija: Redna telesna aktivnost izboljšuje splošno fizično kondicijo. Krepi mišice, povečuje vzdržljivost, izboljšuje prožnost in ravnotežje ter povečuje moč in gibljivost telesa.
  2. Zdravje srca in ožilja: Telesna vadba krepi srce in ožilje ter izboljšuje kardiovaskularno zdravje.
  3. Uravnavanje telesne teže: Redna vadba pomaga pri uravnavanju telesne teže. Z njo porabimo kalorije, krepimo presnovo in povečujemo mišično maso.
  4. Izboljšanje razpoloženja: Telesna aktivnost sprošča endorfine, ki dvigujejo razpoloženje in zmanjšujejo stres.
  5. Izboljšanje spanca: Redna telesna aktivnost lahko izboljša kakovost spanja. Pomaga pri sprostitvi telesa in uma, zato tudi lažje zaspimo.

Pomembno je, da se posvetiš redni telesni aktivnosti, ki ustreza tvojim sposobnostim in interesom.

Imamo pa vsi nekatere mišice, na katere kar pozabimo, pa imajo veliko vlogo pri ohranjanju mladostne kože. To so obrazne mišice, ki igrajo pomembno vlogo pri izražanju čustev, govoru, žvečenju in drugih funkcijah, kot sta ohranjanje strukture obraza ter podpora kože in tkiv. Pravilna tonizacija mišic pomaga preprečevati upadanje obraza, gube in izgubo volumna.
 


JOGA OBRAZA

Joga obraza je vrsta vadbe, ki se osredotoča na mišice obraza, vratu in glave. Sestavljena je iz posebnih vaj, ki vključujejo raztezanje, krepitvene vaje in masažne tehnike za izboljšanje tonusa mišic obraza ter spodbujanje cirkulacije in prekrvavitve kože.


Cilj joge obraza je doseči bolj prožno, napeto in mladostno kožo ter zmanjšati vidne znake staranja, kot so gube in povešena koža. Vadba joge obraza se izvaja z različnimi gibi, kot so grimase, obračanje glave, dviganje obrvi in obrazne masaže. Redna praksa joge obraza lahko izboljša tonus mišic obraza, zmanjša napetost, izboljša prekrvavitev ter pripomore k bolj sijočemu in mladostnemu videzu kože. Poleg tega pa je joga obraza tudi sproščujoča in pomirjujoča vadba, ki prispeva k celostnemu dobremu počutju.


FITNES ZA OBRAZNE MIŠICE

Trener za obrazne mišice je poseben pripomoček, namenjen vadbi in krepitvi mišic obraza. Omogoča ciljno vadbo mišic obraza in nudi različne stopnje uteži za intenzivnejšo vadbo. Njegova uporaba je lahko del vadbenega programa joge obraza ali kot samostojni trening za krepitev mišic obraza.
 

RAVNOVESJE MED VADBO IN SPROSTITVIJO


Medtem ko vadba pomaga krepiti mišice, izboljšuje kondicijo in splošno zdravje, je enako pomembno tudi, da telesu omogočimo čas za regeneracijo in sprostitev. S pravilnim ravnovesjem med vadbo in relaksacijo zagotavljamo optimalno delovanje telesa ter podpiramo njegovo celovito blaginjo. Zato si vzemi čas za počitek, sprostitev in aktivnosti, ki ti prinašajo notranji mir. Naj bo ravnovesje med vadbo in sprostitvijo ključni del tvoje vsakodnevne rutine.

To velja tudi za obrazne mišice, zato predlagamo, da si vsake toliko privoščiš luksuzno razvajanje obraza, pri vadbi pa ti pomaga trener obraznih mišic. Več o treningu si preberi tukaj.