DARILO ob vsakem nakupu   |   Koda MAREC15 za 15% popust na celoten nakup

OBLIŽI S KOLAGENOM IN KOLOIDNIM ZLATOM

Ogledov
OBLIŽI S KOLAGENOM IN KOLOIDNIM ZLATOM

BeauuGreen obliži so večnamenski kozmetični čudež, saj z večplastnostjo kozmetičnih komponent celostno vplivajo na strukturo kože ter izboljšajo njene lastnosti. Vsebujejo hidrogelni kolagen, ki izboljša elastičnost kože, delce koloidnega zlata, ki aktivirajo proces regeneracije, obogateni pa so tudi s hialuronsko kislino, ki poskrbi za globoko hidracijo. Kožo negujejo, ji povrnejo naravni sijaj in svežino ter zmanjšajo izrazne  gubice na obrazu.

KOLAGEN

Kolagen je ključna sestavina, ki pripomore k počasnejšem staranju kože. Ta glavna strukturna beljakovina sestavlja vezivno tkivo telesa in predstavlja v človeškem telesu kar 30% vseh beljakovin in 70% beljakovin, ki sestavljajo kožo. Skupaj z elastinom in drugimi beljakovinami, imenovanimi glikoproteini, kolagen tvori zunajcelično matrico. Gre za mrežo, iz katere je koža sestavljena, kolagen pa, tako kot mišice, koži zagotavlja fizične lastnosti, kot so tonus, odpornost in čvrstost.

Po srednjih do poznih 20-ih in zgodnjih 30-ih let starosti koža izgubi vsako leto približno 1 % kolagena. S staranjem naše telo začne proizvajati manj kolagena, zaloge kolagena pa se posledično izčrpajo. Takrat začnemo opažati tudi, da je koža manj prožna ter izgublja elastičnost in vlago. 

Čvrstost kože in globina gub na površini sta med drugim odvisna od kvalitete, gostote in prepleta kolagenskih vlaken v dermisu, kjer se odvija proces regeneracije. Bolj gosta in kvalitetna kot je kolagenska mreža, bolj je koža tudi napeta. Z uporabo obližev BeauuGreen lahko koži povrnemo izgubljeni kolagen, jo navlažimo, ji povrnemo elastičnost in prožnost, izboljšamo strukturo ter zmanjšamo izrazne gubice na obrazu. 

KOLOIDNO ZLATO

Že stari Egipčani so zlato povezovali z namišljeno večno mladostjo in vitalnostjo, danes pa mu sodobna kozmetična industrija kot luksuzni sestavini pripisuje izjemen pomen, saj dejansko polti vrača mladost in zdravje. V neštetih preparatih se uporablja njegova koloidna oblika, pridobljena z elektrolizo mikrodelcev zlata v demineralizirani obliki. V kombinaciji z drugimi aktivnimi kozmetičnimi sestavinami je zelo učinkovit pri negi kože, saj jo neguje in ji nudi zaščitni ščit pred prezgodnjim staranjem.

S staranjem kože se je vse težje boriti proti drobnim linijam in temnim madežem, ki nastajajo zaradi izpostavljenosti zunanjim vplivom. Notranja plast povrhnjice je sestavljena iz bazalnih celic, ki vsebujejo keratinocite in melanocite. Keratinociti so ključni dejavnik v strukturi kože, medtem ko melanociti proizvajajo melanin in koži dajejo barvo. Zlato aktivira plast bazalnih celic in ustvarja nove kožne celice, stare odmrle celice pa potiska ven. 

Z uporabo koloidnega zlata se keratinociti, ki so temeljni del kože, osvežijo, poveča se elastičnost kože in polt pridobi svež in bolj mladosten videz. Koloidno zlato lahko tudi dejansko pomaga pri ponovnem zagonu proizvodnje kolagena in upočasni njegovo izgubo. 

Ioni v zlatu pomagajo stimulirati obrazne celice in živce ter izboljšujejo krvni obtok. Izboljšanje krvnega obtoka poveča presnovo kožnih celic in pospešuje odstranjevanje starih ter pomaga koži pri izgradnji novih celic. Koža se tako obnavlja in izboljšuje iz najgloblje plasti povrhnjice, kar se posledično odraža na njeni površini. 

Dokazano je tudi, da je poškodba zaradi sonca glavni vzrok za znake staranja. Izpostavljenost soncu lahko kožo izsuši, jo opeče in povzroči hiperpigmentacijo. Koloidno zlato s spodbujanjem regeneracije pomaga odstraniti poškodovano kožo in spodbuja nastanek bolj kompaktne polti.

Obliži BeauuGreen so obogateni s koloidnim zlatom in tako pomembno prispevajo k regeneraciji in vlaženju kože ter pripomorejo k zagonu proizvodnje lastnega kolagena.

NIACINAMID

Niacinamid, vodotopen vitamin znan tudi kot vitamin B3, je sestavinski multipraktik, saj zmanjšuje videz razširjenih por, koži pomaga zadrževati vlago, zmanjšuje videz drobnih gubic ter izenačuje ten kože. Vsesplošno deluje kot nekakšen ščit, ki krepi in ščiti kožno bariero, jo neverjetno učinkovito obnavlja, odlično deluje proti staranju, zmanjša vdor bakterij ter posledično zmanjša pojav aken. 

Niacinamid prav tako pomaga zmanjševati škodo povzročeno zaradi prostih radikalov, regulira proizvodnjo in izločanje sebuma na površini kože ter zmanjša videz razširjenih por. Uspešen je pri spodbujanju tvorbe kolagena in izboljšanju strukture kože. Študije so pokazale, da že 5 % koncentracija niacinamida občutno zmanjša videz gub.

Dokazano je tudi, da niacinamid upočasni nastanek melanina in njegov prenos v povrhnjico, s tem pa uravna ten kože in pomaga osvetliti starostne pege.

Z niacinamidom se zmanjša tudi videz podočnjakov, saj omogoča občutljivemu predelu, da zadrži vlago, kar pripomore k bolj gladki in čvrsti koži. 

Z uporabo obližev BeauuGreen se zmanjša videz izraznih gubic in podočnjakov, izboljša se struktura kože,  posvetlijo pa se tudi starostne pege.

HIALURONSKA KISLINA

Hialuronska kislina je spremenljiva sladkorna molekula, ki je naravno prisotna v telesu in ima številne koristne lastnosti. Nase lahko veže velike količine vode (kar do šest litrov na gram) in s tem lahko vpliva na čvrstost vezivnega tkiva kože. Med drugim s povečanjem medcelične razdalje poskrbi tudi, da se lahko celice prosto gibajo, celično tkivo pa nemoteno obnavlja. Zagotavlja tudi dobro celično oskrbo s hranilnimi snovmi in kisikom. V vezivnem tkivu hialuronska kislina skrbi, da koža ostaja čvrsta in napeta, hkrati pa s svojo sposobnostjo vezanja vode vpliva na povečanje zalog vlage v koži. Čvrstost tkiva se tako izboljša, gube pa posledično zmanjšajo.

V mladosti, človeško telo samo proizvaja in uravnava razpadanje hialuronske kisline, s procesom staranja pa se počasi začne upočasnjevati nastanek hialuronske kisline in se poveča njeno razpadanje ter zmanjša stopnja vlažnosti. Zaradi pomanjkanja vlage v koži, se pojavijo prve gube okrog ustnic in oči. 

Obliži BeauuGreen so obogateni s hialuronsko kislino in tako koži pomagajo povrniti izgubljeno čvrstost ter napetost, hkrati pa jo globoko navlažijo.

HIDRACIJA

Ko se pogledamo v ogledalu, vidimo s prostim očesom le zunanjo vrhnjo plast kože, ki jo imenujemo epidermis. Od stanja te povrhnjice je odvisno ali je koža na pogled sijoča in sveža. Od spodnje plasti kože, dermisa, pa je odvisno, kako napeta je povrhnjica in kako globoke so gubice na površini. Sijaj zgornje plasti kože je odvisen tudi od stopnje vlage, vnetnih procesov (v primeru da so prisotni), od pigmentnih nepravilnosti, ki kazijo videz in od količine odmrlih celic na površini kože. Če je koža negovana in gladka, je mikrorelief kože manj izrazit, kar posledično vpliva na odboj svetlobe od kože. Zato zelo suha ali izsušena koža pogosto deluje, kot da so na površini prisotne drobne luskice. Vlaženje je torej ključnega pomena! Z rednim zagotavljanjem vlažnosti in nege lahko dobo procesa staranja kože tudi prepolovite. V pomoč vam bodo zagotovo tudi obliži BeauuGreen, ki kožo globoko navlažijo, izboljšajo njen mikrorelief ter ji povrnejo zdrav izgled in naraven lesk.

PREDNOSTI UPORABE 
  • vsebujejo kolagen, ki izboljša elastičnost kože
  • vključujejo delce koloidnega zlata, ki aktivirajo procese regeneracije
  • obogateni so s hialuronsko kislino, ta, ki poskrbi za globoko hidracijo
  • negujejo, gladijo in mehčajo kožo okoli oči
  • zmanjšajoo izrazne gubice;
  • koži dajo občutek udobja ter ji povrnejo naravni lesk in svežino
  • večnamenska uporaba na kritičnih predelih obraza in vratu