DARILO ob vsakem nakupu   |   Koda MAREC15 za 15% popust na celoten nakup

NARAVNA ROKAVICA ZA UMIVANJE IZ JUTE

Ogledov
NARAVNA ROKAVICA ZA UMIVANJE IZ JUTE

Naravna rokavica za umivanje iz jute je odlična okolju prijazna alternativa sintetičnim krpam in gobicam iz umetne pene.

– Je 100% okolju prijazna,

– ob pravilni uporabi ima izdelek neomejeno življenjsko dobo,

– odlična za luščenje umazanije in odmrle kožne povrhnjice,

– ima poživljajoč učinek na kožo.

 

Trdna, a ne groba rokavica iz jute, je idealna za piling, suho in mokro čiščenje ter pripravo kože na nanos kozmetičnih izdelkov. Z njeno uporabo dosežemo anticelulitni učinek, saj lušči odmrle celice in izboljša mikrocirkulacijo kože. Za večji učinek lahko na krpo nakapamo tudi anticelulitni koktajl eteričnih olj. Z različnimi oblikami masaže spodbudimo krvni obtok v telesu, odlično očistimo pore in izboljšamo presnovne procese kože.

KAKO UPORABLJATI ROKAVICO IZ JUTE?


MASAŽA S PENO

Ta poseben ritual je k nam prišel iz Turčije, kjer imajo navado, da po savnanju z uporabo rokavice naredijo še piling celotnega telesa. Postopek poteka takole: rokavico pred uporabo namakate 3-5 minut v čisti, hladni vodi. Za globinsko čiščenje kože, si privoščite toplo kopel, vsaj 5-7 minut. Na rokavico date malo mila ali gela za prhanje, ustvarite peno in z rahlim pritiskom kožo masirate. Na ta način pospešite krvni obtok, luščite stare celice in osvežite vašo kožo. Ko z masažo zaključite, se dobro sperite z vodo in posušite.

SUHA MASAŽA

Suha masaža je zelo učinkovita v boju proti celulitu in “gosji« koži, izboljša stanje vraščenih dlak ter kožnih izboklin. Za tovrstno masažo potrebujete suho gobico, ki jo “sprehodite” po suhi koži ter problematičnih predelih, izogibate se območju pazduh in kolen. Z gladkimi masažnimi gibi se premikate vzdolž limfnega toka, mimo limfnih vozlov. Po končanem postopku vse odstranjene delce povrhnjice sperite pod tušem. Na očiščeno kožo nanesite mleko za telo ali lepotno olje.

Pri masaži je potrebno upoštevati smer masaže. Ni dovolj, da kožo le masiramo. Če poznamo naše telo in točke, kjer se nahajajo bezgavke, potem nam je jasno v katero smer potiskamo kožo. Na ta način bomo pozitivno vplivali nanaš limfni sistem in cirkulacijo v koži.

Pri umivanju z običajnim milom krpe iz jute ne tvorijo obilne pene, zato jih je bolje kombinirati z geli za prhanje. Juta dobro vpija vodo, zato je priporočljivo, da po vsaki uporabi rokavico dobro sperete v tekoči vodi ali v posodi z vodo, jo ožmete in obvezno posušite. Lahko jo sušimo tudi na radiatorju, ki ne sme biti preveč vroč.

Juta je zelo močan in trpežen naravni material. Rokavica iz jute je pletena ročno, zato vam bo, v nasprotju s strojno pletenimi industrijskimi izdelki, zares dolgo služila. Poskrbite le, da upoštevate vsa zgoraj opisana priporočila za uporabo.