DARILO ob vsakem nakupu   |   Koda MAREC15 za 15% popust na celoten nakup

KRTAČA ZA UMIVANJE IN MASAŽO LASIŠČA

Ogledov
KRTAČA ZA UMIVANJE IN MASAŽO LASIŠČA

Lepotna industrija nas vedno znova razveseljuje z novimi izdelki in nedolgo nazaj sem na trgu začela opažati krtače, a ne tiste za račesavanje, takšne z debelejšimi silikonskimi ščetinami za masažo lasišča, ki naj bi pomagala pri čiščenju in zdravju las. Sama se včasih kar težko soočam s svojimi gostimi lasmi, ki se dokaj hitro mastijo in jih je zaradi količine las kar težko temeljito očistiti. Na spletu sem zaznala nekaj objav in priporočil, zato sem izkoristila priložnost ter krtačo preizkusila, zato s tabo delim svojo izkušnjo.

 


Uporaba

Prvi način, ki sem ga preizkusila, je pri umivanju las s šamponom. Nisem uporabnica gel/gelish nohtov (Pa kaj ima to veze z lasmi, se sedaj sprašuješ, a ne?), zato si jih raje sama kdaj pa kdaj namažem z navadnim lakom, ki kar dobro drži – dokler ne začnem z umivanjem las. To je prva pozitivna stvar te krtače, ki bi po drugi strani lahko pomagala tudi tistim z dolgimi nohti, ki si z njimi morda ne morete tako dobro zmasirati lasišča kot z blazinicami prstov. 

Priznam, malo sem dvomila v učinkovitost na mojih gostih laseh, če bodo konice sploh prišle do mojega lasišča … A gre! Krtača ima ščetine zasnovane tako, da se lahko enostavno premikajo po laseh. Potem s krožnimi gibi masiraš mokro lasišče s šamponom na enem mestu, krtačo premakneš na drug del in nadaljuješ. Lasje so resnično temeljito očiščeni in občutek svežine ter čistoče je izjemno prijeten.

Potem je tu še drugi način uporabe krtače za masažo na suhih laseh, v primeru, da uporabljaš olje za lasišče, pa je primerna tudi za nanos le tega. Prijetna sprostitev med pavzo v službi ali doma, ampak priznam, še boljša sprostitev je, če se s krtačo po mojih laseh s krtačo sprehaja kdo drug.

 

Material in oblika

Celotna krtača je narejena iz mehkega silikona, držalo je kompaktnejše a hkrati dovolj upogljivo, da je udobno za vsako roko. Konice so tanjše, zato so dovolj mehke, da so primerne tudi za občutljivejše lasišče, a hkrati dovolj učinkovite, da ga temeljito očistijo. Ergonomsko so razporejene tako, da se oblika prilega glavi. 

 

Velikost

Velikost (cca. 8 cm) je ravno pravšnja za dlan, primerna za shranjevanje na polički v tuš kabini ali v toaletni torbici na potovanju, morda tudi v ročni torbici oziroma nahrbtniku za v službo, šolo za hitro sprostitev med odmori, saj je krtača tudi izjemno lahka.
 

 

Ali zavozla lase? Ali poškoduje lasišče?

Najverjetneje je to res odvisno od posameznika, tipa las, intenzivnosti in načina uporabe. Sama vozlanja pri uporabi na mokrih laseh v kombinaciji s šamponom nisem opazila, kar me je res presenetilo, morda pa je potrebno malo bolj paziti pri masaži na suhih laseh. 

Definitivno pri nenadzorovanem drgnjenju lahko pride do zavozlanih las in razdraženega lasišča, zato vsak zase čuti, kakšen pritisk ter premikanje mu ustreza, ali daje natančna navodila tistemu, ki ga masira.

 

Prednosti masaže lasišča s krtačo in komu je namenjena

Lahko jo priporočam prav vsem, ki želijo temeljito očiščeno lasišče ali sproščujočo masažo. Ne upam trditi, saj krtače še ne uporabljam tako dolgo, da bi lahko govorila iz izkušenj, a pravijo, da masaža s to krtačo sprosti mišice lasišča, s tem spodbuja njegovo prekrvavitev in pozitivno učinkuje na rast las ter zmanjša njihovo izpadanje. Pri pranju v kombinaciji s šamponom pomaga temeljito očistiti lasišče, poskrbi za piling in s tem odstranjuje odmrle celice ter ostanke produktov na laseh, ob tem pa zavira tudi nastajanje prhljaja. Se že veselim dolgoročnih učinkov, ki pridejo z redno uporabo. Poročam!

 

Ne smemo pozabiti, da sta zdravje in lepota las odvisna od večih elementov. Velik delež vpliva imajo geni, potem so tu hrana in produkti, ki jih nanašamo na lase, da ne pozabimo na stres ter hormonske spremembe, pa še bi lahko naštevali. Vsaka od nas najde svoje načine, ki ustrezajo nam samim in z veseljem vam priporočim, da preizkusite masažo lasišča s krtačo, morda vas navduši, kot je mene in postane tudi vaše umivanje las posebno doživetje. 

 

Z vami sem mnenje delila

Ana, Prekrasna.si