DARILO ob vsakem nakupu   |   Koda MAREC15 za 15% popust na celoten nakup

KAKO PRAVILNO MASIRATI SVOJ OBRAZ S PALIČICAMI ICE GLOBES?

Ogledov
KAKO PRAVILNO MASIRATI SVOJ OBRAZ S PALIČICAMI ICE GLOBES?

Si že kdaj privoščila masažo svojemu obrazu?

Ali veš, da ima masaža obraza “lifting” učinek?

Si vedela, da s pomočjo masaže očistiš kožo vseh toksinov?

Masaža obraza je postala nepogrešljiv del lepotne rutine obraza. Izvajajo jo v vseh lepotnih salonih in cilj takšne masaže ni le dober, sproščujoč občutek, ampak tudi pomlajevalni učinek ter čista ter sijoča koža.

Poznamo več vrst masaže. Vsaka ima svoj namen. Pomembno pa je, da jo prilagodimo tudi tipu kože, ki ga imamo.

Pri prekrasna.si smo klasično masažo obraza še nadgradili s posebnim pripomočkom, ki je zadnje leto doživel ogromen razmah. To so ledeni globusi ali Ice globes, ki učinek masaže še povečajo.

Ice globes so ohlajene magične palčke, ki s pomočjo hladu delujejo na pomembne procese v koži in s tem povečajo učinek masaže. Najboljše od vsega pa je, da jih lahko uporabljamo kar doma, kar je v teh časih še posebej pomembno, saj nam salonske storitve večkrat niso dostopne.

Želeli smo ti podrobneje predstaviti 2 vrsti masaž, ki si jih lahko privoščiš kar doma in ti ju zares priporočamo.

 

LIFTING MASAŽA
 

Masaža za dvig  kože – ali lifting obraza je nežna, neinvazivna alternativa drugim ostrejšim postopkom. Cilj? Z njo boš doživela nekaj minut nebeške sprostitve in mladostno kožo. Masaža za dvig kože na obrazu dela čudeže na vdolbinicah in gubicah, ki jih povzroča staranje. Ledeni globusi gladijo gube, učvrstijo povešene predele in energetsko obnovijo kožne celice.

Lifting dosežeš z masažo z globusi navzgor in navzdol. Pri tem je pomembna smer masaže. Priporočljivo je, da začneš na dnu vratu, se usmeriš proti čelu in v nobenem trenutku ne masiraš navzdol, vedno navzgor.

Izmenično uporabi krožne in ravne gibe navzgor, da povečaš pretok krvi.  Vleci navzgor, gneti kožo ob čeljusti in posamezne linije obraza. Vsako potezo ponovi 5 do 10-krat, preden se premakneš na naslednje območje.

Na področju okrog oči bodi nežna in masiraj z mehkimi potezami. Za nekaj sekund zapri oči in nežno pritisni ledene globuse na tvoje veke. Ne pozabi tudi na obrvi!

Za lica uporabi diagonalne gibe navzgor, ki sledijo liniji ličnice. Pot nadaljuj do senc, na katera nalahno pritisni. Ko zaključiš s tem delom se premakni na čelo. Uporabi enaki gibe usmerjene navzgor, začni na zgornjem koncu obrvi.

Masažo za dvig kože »Ice Globes« lahko izvajaš vsakič, ko opaziš upadlo kožo in izrazitejše gubice. Za dolgoročne rezultate pa je priporočljivo, da masažo vključiš v svojo dnevno jutranjo rutino.

 

LIMFNA MASAŽA
 

Limfne masaže – znane tudi kot limfne drenažne masaže – so že stoletja stalnica azijskih ritualov za nego kože, v zadnjih letih pa so postale tudi nepogrešljiv lepotni tretma.

Ta vrsta masaže pomaga tekočini iz bezgavk odvajati toksine in prebuditi kožo s prenovljenimi hranili. V kombinaciji z ledenimi globusi je učinek ojačan, koža postane čista in sijoča, brez oteklin, zabuhlosti ali razširjenih por.

Tehnika limfne drenaže navadno vključuje masažo usmerjeno navzdol in navzven, potrebno pa je upoštevati edinstvene potrebe tvoje polti. Strokovnjaki za nego kože priporočajo, da se poteze limfne masaže z ledenimi kroglami prilagodijo tipu kože.

V primeru suhe kože moraš poskrbeti, da hranila prodrejo globoko v tkivo. To dosežeš z nežnimi krožnimi gibi. Začni od dnu vratu, kjer so arterije, in se usmeri navzgor.

Če imaš mešano ali mastno kožo, ki je nagnjena k vnetjem, aknam, ogrcem, moraš začeti z vrha navzdol, da se čim bolj izločijo odpadne snovi. Če imaš težave s hiper-pigmentacijo ali drobnimi linijami, uporabi gibanje naprej in nazaj, da se koža prebudi.

Ne glede na smer glajenja kože, ki jo potrebuješ, se loti vseh predelov obraza: vrat in čeljust, lica, oči in čelo, vrsto masaže prilagodi svoji polti. Za največje rezultate izvajaj limfno masažo zvečer. Dovolj je deset do petnajst minut.

 

Z redno in pravilno masažo lahko dosežemo odpravo zabuhlosti, zmanjšanje drobnih gubic in modeliranje obraza (dvign ličnic, zmanjšanje obsega lica) ter nekoliko popravimo tudi obliko ustnic. Ta učinek je večji z uporabo obeh tehnik, lift in limfne masaže.

 

 
 

KATERE IZDELKE LAHKO UPORABLJAŠ PRI MASAŽI?
 

Masaža obraza z ledenimi globusi je lahko sama po sebi učinkovita metoda za pomlajevanje in negovanje kože. Možno pa je dodati tudi različne lepotne izdelke, ki bodo k temu še doprinesle.

Poleg vseh svojih pozitivnih efektov imajo ledeni globusi še eno odlično lastnost, pomagajo namreč tudi učinkoviteje absorbirati izdelke za nego kože. Tako je njihova uporaba skupaj z maskami, serumi, olji ali kremami vsekakor odlična ideja. Olja so še posebej primerna za masažo obraza z ledenimi globusi, vendar pazi, da ne uporabiš olj, ki so preveč mastna ali prehitro poniknejo v kožo. Če želiš, da olje zagotavlja gladko masažo z ledenimi globusi in hkrati dela svoje čudeže, potem ti priporočamo arganovo, jojobino, avokadovo in rakitovo olje

Najboljši način za dvig kože na obrazu z ledenimi globusi je ta, da dodaš biocelulozno hladilno masko. Z združitvijo moči bioceluloze z blažilnim učinkom hladilnih mask in neštetimi koristmi ledenih globusov boš doživela izjemen učinek in popolno razvajanje tvoje kože.

Obe masaži je možno izvajati z globusi ali brez. Vsekakor pa bo učinek še večji, če v svojo lepotni tretma vključiš še hlad. Svoj “Ice globes” komplet naroči spodaj.